FLA Learning Centre

121002copertina

Built in the 2012 after Giuseppe Marinoni’s design had won an international competition, the Learning Centre FLA (Lombardy Foundation for the Environment) at Seveso looks on the outside like a primary volume, divided up by vertical fissures and sectioned by the glass front: a wing of the square and proscenium opening onto the town. The rigorous elliptical layout of the plan is in fact a collage of irregular forms suited to a variety of uses: conference rooms, exhibition spaces, offices, a media library. The architectural conception exploits natural light as a means of creating mutable environmental qualities. The artificial lighting, on the other hand, draws attention to the spaces generated inside, visible outside at night as two-dimensional figures projected onto the glass screen of the façade.

EUROPEAN PRACTICE – Series 6

2013

Author: Giuseppe Marinoni

Photo: Giovanni Chiaramonte

Publisher: SMOwnPublishing

Graphic design: Vilma Cernikyte

Language: English

Download

Download mobi

Download epub

Free download  mobi epub



Leave a Reply